Λεμεσός / Εορταστικό Σεμινάριο Μαρμαρογραφίας

Το Orestis Craft Cyprus σας προσκαλεί στο νέο εορταστικό σεμινάριο ebru-marbling (ζωγραφική στο νερό) που θα διεξαχθεί σε Λευκωσία και Λεμεσό το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου 2024.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 70€ (Όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμός περιλαμβάνονται στο κόστος του σεμιναρίου, και οι συμμετέχοντες θα πάρουν τα δημιουργήματά τους στο τέλος.)

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την τεχνική ζωγραφικής στο νερό που θα παρουσιάσουν μαζί οι προσκεκλημένες μας, Κατερίνα (Káte) Μόμιτσα (https://www.instagram.com/kate_momitsa/) από την Αθήνα και η Χριστίνα Παντζαρου (Miss Marble) (https://www.instagram.com/missmarble_studio/) από τη Λευκωσία, επαγγελματίες της τεχνικής με πολυετή εμπειρία.

Το EBRU είναι μια αρχαία τέχνη που οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι αναδύθηκε στη Μπουχάρα τον 15ο αιώνα και μεταφέρθηκε από το δρόμο του μεταξιού στην Ανατολία. Στην Ευρώπη είναι γνωστό με την ονομασία marbling.

Χρησιμοποιήθηκε στη βιβλιοδεσία ως εσώφυλλο βιβλίων και στη συνέχεια πέρασε στα εξώφυλλα. Επίσης, το χρησιμοποιούσαν σε επίσημα θρησκευτικά και κρατικά έγγραφα για να πιστοποιούν τη γνησιότητα τους, καθώς δεν μπορούν ποτέ να βγουν δύο ίδια έργα Ebru. Είναι μια μοναδική τεχνική διακόσμησης διαφόρων αντικειμένων όπως χαρτί, ύφασμα, κεραμικά, κεριά, ξύλινα, δερμάτινα.

Στο σεμινάριο θα μάθετε κάποια από τα βασικά μοτίβα της τεχνικής αυτής και πώς τα αποτυπώνετε σε χαρτί. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς εφαρμόζεται η τεχνική σε κεραμικά, γύψινα και ξύλινα αντικείμενα.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα πάρετε μαζί σας όσα χαρτιά έχετε φτιάξει, ένα γύψινο ρόδι, ένα ξύλινο βραχιόλι, ένα κεραμικό βάζο για κερί και μία κάρτα από πολύχρωμο χαρτόνι. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε σετ με όλα τα υλικά αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός περιλαμβάνονται στο κόστος.

  • Date : 17/11/2024
  • Time : 09:30 - 11:30 (UTC+2)
  • Reg. Deadline : 15/11/2024 12:00 μμ
  • Venue : Roots the Space - Λεμεσός

Purchase Ticket

Σεμινάριο Μαρμαρογραφίας Λεμεσός (15 seats remaining)
70,00 €
0
0.00
0

Related Events